Multilotto

Odds och betting

Odds och betting är något som har blivit oerhört populärt de senaste åren. Betting är ett annat ord för vadslagning och vanligen går betting ut på att man satsar på att ett visst lag eller en viss tävlande kommer att vinna i en match eller tävling. Sportsbetting är den klassiska formen av betting och då handlar det oftast om att försöka gissa vilket lag som vinner en fotbollsmatch, eller vilken travhäst som kommer först i ett travlopp. Men de senaste åren har det också lanserats många andra bettingformer för att locka de spelare som är intresserad av vadslagning men ointresserad av sport. Därför kan man numera också gissa på exempelvis vem som vinner i Idol, vilket väder det blir på midsommarafton och vem som vinner det amerikanska presidentvalet. Livebetting är också något som har lanserats på sistone och snabbt blivit populärt. Det innebär att man kan spela på en match eller tävling under tiden som den pågår.

» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto


Vad är odds?
När det gäller betting så är odds en viktig faktor som man måste förstå för att kunna ha en större chans att vinna. Man kan förklara det som att odds är proportionen mellan insats och vinst. Om det är höga odds för att ett visst lag ska vinna en viss match så betyder det att sannolikheten för att de ska vinna är låg, men om de vinner trots allt så blir det en hög utdelning. Om det tvärtom är låga odds för att en viss tävlande ska vinna en viss tävling så innebär det att det är stort sannolikhet att han eller hon ska vinna och det innebär också att om han eller hon vinner så blir det inte så mycket vinstpengar till de som har satsar på det alternativet. Oddsen brukar anges som exempelvis 3:1 och detta innebär att man vinner tre gånger insatsen.

Fasta och flytande odds
När det gäller odds så skiljer man också mellan fasta och flytande odds. Fasta odds innebär att oddsen redan är fastställda av spelbolaget och oddsen ändras då inte något fram tills matchen eller tävlingen. Flytande odds fungerar tvärtom, de förändras i takt med att spelarna satsar pengar, beroende på hur många spelare som satsar på de olika alternativen. Flytande odds kan ändras ända fram tills spelstart.

Multilotto