Multilotto

Ordlista Keno


Bollar

I Keno använder man sig av bollar som symboliserar de olika numren. Det finns totalt åttio stycken bollar och man drar tjugo stycken av dessa. De tjugo bollarna blir de vinnande numren.

» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto

Insats

Den minsta insatsen på Keno är fem kronor per rad, men du kan satsa ända upp till 100 kronor per rad. Din vinst följer insatsen, så ju mer du satsar, desto högre blir vinstsumman ifall du vinner.

Keno

Keno är ett enkelt och roligt turspel som påminner om Lotto eller Bingo. Det uppkom redan i Kina för 2000 år sedan och spreds sedan till västerländerna av kineser som kom hit för att hjälpa till med byggandet av den transkontinentala järnvägen. Idag kan Keno spelas både på vanlig papperskupong i en spelbutik och online på nätet. Här i Sverige erbjuds Keno officiellt av Svenska Spel.

Kenobricka

Kupongen som man spelar Keno på kallas för Kenobricka. Den består av 70 nummer, från 1 till 70. För att spela Keno väljer du ut mellan 2 och 11 nummer. Om de nummer du valt ut överrensstämmer med tillräckligt många av de nummer som dras fram under Kenodragningen så vinner du.

Keno online

På Svenska Spels hemsida kan du numera spela Keno online. Det är enkelt och bekvämt. På nätet kan du även hitta veckans resultat och läsa på kring spelet om det finns någonting du känner dig osäker på.

Kung Keno

Kung Keno är en extrachans att vinna riktigt stora pengar. Efter att de 20 ordinarie Kenonumren blivit dragna så dras ett av detta 20 nummer till att bli Kung Keno. Om du har detta nummer i din Kenorad så blir din vinst dubbelt eller tredubbelt så stor.

Nivåer

Du kan välja mellan olika nivåer när du spelar Keno. Det finns elva nivåer att spela på Keno. På så sätt kan du välja om du vill ha chans att vinna lite, men ofta eller om du vill ha chans att vinna riktigt stort, men sällan.

Nummer

Spelet går ut på att du ska pricka in mellan två och elva korrekta nummer av 20 stycken nummer som slumpas fram av siffror mellan ett och åttio.

Snabbspel

För dig som inte själv vill välja ut vilka turnummer du ska satsa på så kan du välja Snabbspel. Då väljer spelterminalen själv ut ett antal nummer. Du kan välja mellan Liten Keno och Stor Keno. Insatserna skiljer sig åt och förstås även vinsterna.

Svenska Spel

Det statliga spelbolaget Svenska Spel är de som officiellt tillhandahåller Keno i Sverige. Du kan välja mellan att spela Keno på deras hemsida på Internet eller att spela på en papperskupong hos någon av alla deras spelombud runt om i landet.

Turspel

Keno är ett turspel, precis som Lotto eller Bingo. Det betyder att slumpen avgör vem som vinner. Det går inte att påverka vem som vinner utan man kan bara lita på sin tur.

Multilotto