Multilotto

Recension av Bwins Keno

Spelportalen Bwin har ett unikt och roligt spel som de kallar för Ultimate Bingo Keno. Det beskrivs som den ultimata kombinationen av de två välkända spelformerna Bingo och Keno. Du spelar genom att köpa spelkort som har nummer på sig, ungefär som bingobrickor. Numren slumpas fram och du vinner om du har tre eller flera av de korrekta numren.


» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto


För att börja spela måste du allra först anmäla dig som ny medlem på Bwin. Därefter väljer du hur många av de nio korten som du vill spela med. Varje kort har 15 slumpmässiga tal. Du kan ändra talen om du är ute efter ett kort som har något av dina egna lyckonummer på sig. Antingen ändrar du siffrorna en och en, tills du sitter med den kombination av 15 siffror som du tror ger vinst. Eller så väljer du att alla siffror helt är slumpmässiga. Denna metod är den snabbaste för dig som vill spela snabbt och för dig som inte har några speciella tursiffror. Sifforna är mellan 1 och 90.


När du har valt vilka brickor och vilka nummer du vill spela med trycker du på GO och då rullar spelet igång. En trumma snurrar runt med 90 bollar i sig, en boll per siffra, vilket betyder att det är lika stor chans för alla nummer. Ultimate Bingo Keno är nämligen ett turspel, ett spel där det helt beror på slumpen ifall du vinner eller inte. När du klickar på knappen GO så släpps 20 slumpmässiga bollar fram ifrån de 90 bollarna i trumman. Dessa bollar innehåller vinstnumren. Siffrorna markeras automatiskt på din bricka eller på dina brickor ifall du köpt flera brickor. Om du tycker att spelet går för långsamt så kan du klicka på knappen märkt TURBO, då ökar farten och spelet går snabbare.


Du väljer själv hur många brickor du vill köpa och du väljer även själv insatsen per bricka. Den lägsta insatsen är 50 öre och den högsta insatsen är 500 kronor. Det minsta du kan köpa är alltså en bricka med en insats på 50 öre och det mesta du kan köpa är nio brickor med en insats på fem hundra kronor per bricka, vilket totalt skulle kosta 4500 kronor. För att vinna måste du ha minst tre nummer som överrensstämmer med de dragna numren. Hur mycket du vinner är helt beroende på din insats. Det mesta du kan vinna är i alla fall 10 000 kronor.

Multilotto